Fire dage med lydighed i DKK regi og mulighed for at få DM udtagelser i agility ved samme arrangement! Fedt – især da lydighed og agility ligger lige ved siden af hinanden.

Phoenix har ikke været til en prøve siden klappen gik ned for ham for over et år siden, hvor han slet ikke fulgte med og var så trykket, at han lignede en hund, der havde fået tæv. Jeg brugte en del kræfter på at spekulere over hvorfor han havde haft det sådan og kunne kun finde på en mulig begrundelse – at de øvrige hanner i området gjorde ham nervøs. Da Phoenix har C hofter og aldrig kan bruges i avl, valgte jeg at kastrere ham i håbet om, han ikke længere vil opleve sig selv i en konkurrence med andre hanner. Men jeg har ikke turdet stille op siden, da jeg ikke vil risikere at oplevelsen i ringen blev et mønster for ham. Der var gået mere end et år og oplevelsen længe glemt, så nu var det tid til at vove os ud i kl. 3. Jeg valgte kun at stille op en dag og havde kun et mål – at Phoenix ikke ‘gik i stykker’.

Det startede ikke så godt, da vi måtte lave to fællesdæk pga. forstyrrelse fra nogle hunde. Det betød at Phoenix lagde sig i sit øvelsen allerede inden jeg nåede ud til ventepunktet – sådan kan det gå. Det var for svært for ham efter to dækøvelser.
Da det blev vores tur til at gå ind i ringen, opmuntrede jeg ham så meget jeg kunne mellem øvelserne for at holde ham op. Fra hvor jeg stod, virkede han noget trykket og usikker i mange af øvelserne, men gennemførte det hele uden at gå ned med flaget. Næseprøven fik vi nul i, men det skyldtes mere overivrighed end depression, så det var et fint nul at få. Emily og andre på sidelinjen fortalte, at det var gået så godt – Phoenix havde været tændt og glad, men det var ikke min oplevelse. Jeg var glad for, jeg ikke havde tilmeldt ham flere dage, da det havde været for svært for ham på nuværende tidspunkt.

Dommeren blev lidt irriteret på mig og markerede min (i hans mening overdrevne) ros af hunden mellem øvelserne – der var endda en bemærkning på resultatsedlen. Men helt ærlig, hvad nytter det at ville køre en lydighedsprøve som en militæroperation, når vi også vil have arbejdsivrige hunde her i Danmark? I Norge må de meget mere, end vi må her – ikke noget at sige til, at de banker os hver gang! Det kræver virkelig sin hund at gå eliteprogrammet og begejstringen må tildeles grundlægges i de lavere klasser. Det er en falliterklæring i sig selv, at man kun må have mad og ikke legetøj med – for de fleste drevne hunde er mere til leg end de er til mad og man skal altid belønne med det hunden synes bedst om. Men når man også bliver dæmpet for det lidt man har af muligheder – brug af sig selv og et par klumper kogt lever, er det dødsens.

I eliteringen var det modsatte tydeligt. Folk med unge nye hunde, der roste uhæmmede og folk der fik lov til at lave deres tabte øvelser om, så hunden sluttede med at udføre opgaven korrekt. Fremsynet, er hvad det er! Godt set, at det bare er en lydighedsprøve af mange – ikke VM. Så hvorfor skal en kl. 3 blive så restriktiv?

Rocket gik et fint program på nær to kikser. Han tog den midterste apport, men Emily fortalte, at jeg ikke havde peget ret meget ud til venstre og hunden havde faktisk løbet det logiske sted ud fra min armtegn. Så rejste han sig op ved springapport, hvilket kostede dyrt. Ellers nogle fine øvelser – 9½ i fri ved fod. Jeg ved ikke om nogen fik mere end det. En super kontrolleret næseprøve til 10 – ikke som fætter-Phoenixs!

Desværre er Rocket ikke til regn eller varme og jeg havde glemt hans kølende dækken, så han blev lidt slap og flad i nogle af de sidste øvelser. Heldigvis regner det aldrig i en hal og solen plejer hellere ikke at påvirke temperaturen i en!

Hjemme kiggede jeg på Emilys optagelser og blev vældig overrasket og opløftet af Phoenixs program. Det var slet ikke som jeg havde oplevet det. Han var glad og havde overskud. Så fra at tænke – ‘det var nok for meget for tidligt’, tænker jeg nu ‘han er godt på vej’ Så fedt!