Når man har så mange poter, der skal tørres har jeg været glad for de to foregående vintre med sne i flere måneder. Down siden har selvfølgelig været at stå ved sæsonstart med hunde i mega dårlig form, da jeg ikke har kunnet løbe rundt om søen med dem om aftenen og vejene har været saltede. I år er det noget andet. Der er stadig ikke tændt gadelys i skoven, så ingen løber tur om søen, men allerede nu kan jeg så småt begynde at cykle med dem. Yay!

Egen kondition har aldrig været bedre, da motionscenteret byder på isfri underlag og lun ikke-fugtig luft. Der blev løbet en halvmaraton på løbebånd for ikke så mange uger siden, 2 km rekord er ned på 9:42 og 5 km på 25:48. Så nu mangler jeg bare hundene.

Arbejde har trukket tænder ud det sidste års tid, men selv det er nu ved at være på plads. Denne weekend har jeg trænet hundene, fordi jeg havde lyst og ikke fordi jeg skulle. Jeg har lavet nogle trænings og motioneringsplaner og har næsten ikke skænket den kommende uges arbejde en tanke!

Rocket er ikke længere halt. Jeg havde ham i snor i fire måneder for at være på den sikre side og nu klarer han de samme anstrengelser som de andre. Han er rimelig sikker i sine øvelser på trods den meget lidt træning. Jeg tager ham med til Christiansfeld og ser om ikke vi kan få en plads på landsholdet, men kommer vi ikke med, går min verden ikke under af den grund! Der er nogle nye og lovende ekvipager, der har lagt hårdt ud fra start, så konkurrencen er strammere i år.

Hektor bliver otte i år. Det er stadig nemt for en lille men muskuløs fyr at forcere kl. 3 forhindringer i denne alder, men hvorfor overanstrenge ham uden grund? Hektor kan ikke komme længere op klassemæssigt, så det eneste tilbage er DM udtagelser som opnås i åben klasse. Derfor holder vi os til disse klasser i 2012.

Blitz har taget meget af min tid vinteren i gennem. Når man har så mange hunde, som vi har, skal der noget til, hvis man vil skabe god og kvalitets plads til en ny hvalp, så den ikke bare bliver blandet ind i de andres tilværelser. Jeg står op kl. 5 og efter et bad, lukker jeg hende ude i haven. Jeg lukker af til gangen og soveværelset og lukker de andre hunde derude. Så har jeg Blitz sammen med mig, mens jeg snitter frugt og grøntsager, smører min madpakke og spiser morgenmad. Vi leger og former momenter på plads uden at det går op for Blitz at vi gør andet end at lege. Så står de andre op og jeg går tur med det første hold hunde (6 border collies og Hubert). Når jeg kommer tilbage, går jeg samme tur igen med næste hold (Dreamy og Hektor + Hubert og Jingle som får lov til at gå 2 gange). Tilbage for anden gang, går jeg med tredje hold – Blitz. Kl. 7.20 er jeg tilbage og klar til at køre på arbejde.

Den afsatte tid har været godt givet ud. Crazy-pup er godt menneske fikseret og momenterne forrygende godt på vej. I modsætning til Rocket er Blitz umoden uden at være ‘baby’. Hun formår at lave mange ting, før hun koger over. For ‘babyen’ går toppen oftest af. Stillingsskiftet er stort set på plads i forhold til det grundlæggende – bevægelserne mellem positionerne. Som noget nyt har jeg nævnte bevægelserne og ikke positionerne. Dvs. stå hedder noget forskelligt afhængigt om det er fra dæk eller sit. Der arbejdes med plads positionen. Venstre vendinger er på plads og baglæns godt på vej. Fremad er mere vanskelig for hende, men kommer på et tidspunkt. Efter mine principper skal hun maks. gå 10 skridt når hun bliver et år og hun er ikke 7 mdr. endnu. Apportering er også godt på vej. Vi mangler at hun selv kan finde plads position – men kan man ikke det uden støtte uden en apportbuk, kan man slet ikke med en! I modsætning til mange andre ‘gummibolde’ border hvalpe, kan Blitz allerede bevare koncentration og holde kroppen i ro. ‘Sit’ øvelsen blev afprøvet til en agilitystævne i opstartsområdet for et par uger siden og det forvoldte hende ingen problemer. Om et år er vi klar til at indtage ringen!