Jeg havde meldt mig til lydighedsprøven i Roskilde tildeles fordi jeg ikke kan komme til dem i Albertslund, men også fordi der skulle komme en svensk dommer. I min travle hverdag havde jeg ikke kigget på de praktiske meddelelser før to dage før konkurrencen, hvor jeg opdagede at dommeren var skiftet ud. Hmmm… bliver jeg bare hjemme eller nøjes jeg med kun den ene dag med køretur begge veje samme dag? Jeg træffede beslutningen om at tage af sted og fortrød allerede da jeg så parkeringspladsen, køen af trafik og køen til indgangen. Fortydelsen blev kun større, da jeg så banen vi skulle gå på – græs så højt at feltet og keglerne forsvandt i det. Great weekend det nok skulle blive!

Heldigvis for mig havde jeg hjemmefra taget beslutningen om at jeg ikke vil lade mig påvirke af dommerens point og at Rocket bare skulle have en positiv oplevelse på banen. Med det som hovedformål havde det faktisk ingen betydning hvordan banen så ud. Rocket var også en af de 13 hunde, der ikke fandt feltet, men han havde det godt alligevel!

Generelt så jeg ting begge dage som jeg undrede mig noget over. Bl. a. flere hunde der løftede en næseprøvegenstand, som ikke kunne ses hvor dommeren stod og derfor ikke bemærket. Manglende opmærksomhed i fællesøvelser, så uroligheder ikke opdages og nogle miste en position i indkald, hvor andre ikke gjorde uden at jeg i hvert fald kunne se succeskriterierne. Jeg fik selv 6½ pt i fri ved fod, fordi Rocket læner sig på mit ben – ikke nok til at min gang bliver påvirket af det, men alligevel en fejl. En anden fik 5 hvor hunden var mere end en meter bag føreren på et tidspunkt. Jeg får aldrig fat i sammenhængen der – Rocket er trods alt hele tiden i position. 1½ point mellem os og hele 2½ point op til dagens bedste fri ved fod? Hmmm….. the time doesn’t seem to fit the crime!

Man kan let blive irriteret, når man tror man er blevet uretfærdigt bedømt og det bliver ikke bedre af at andre bemærker en forskel uden at man selv behøver sige noget. Når det gentager sig år efter år og hund efter hund, når man et punkt hvor det ikke længere har relevans, sålænge man holder for øje at man deltager kun for at lave noget sjovt med sin hund. Problemet er, at der oftest ikke er tilfældet. Når man rejser den anden ende af landet til en prøve i stedet for at tage en i nabolaget, er det fordi man vil noget andet, end at hygge sig med sin hund. Stort set alle der deltager til de internationale prøver, har et håb om at komme med til (endda vinde) Årets Hund konkurrencen i Herning. Og derfor kan man alligevel blive irriteret!

Jeg havde en rigtig dejlig weekend. Jeg kan rigtig godt lide de andre deltagers selvskab og også ringpersonalet. Rocket var en glad dreng begge dage. Jeg fik lagt nogle træningsplaner for ham og tanket op på træningslysten. Ingen gang turen hjem var træg! Flere udtrykte at det var ærgerligt, jeg ikke skulle med til Østrig – altid rart at høre at man ikke er ‘surplus to requirement’ og et par stykker spurgte om jeg gik efter en plads til NM. Og svaret var ‘Ikke specielt’, fordi fra nu af har jeg ingen anden dagsorden end at have det sjovt med min hund og være sammen med folk, jeg har lyst til at være sammen med. Det har lykkes mig i mange år at undgå bestemt(e) dommer(e) og jeg har også været så heldig at de øvrige dømte oftest. Det er desværre ikke noget man kan regne med, har jeg måtte erkende!

Jeg ved min hund arbejder bedst indenfor og jeg kommer med til Herning – med eller uden hund, da det kun er 45 minutters kørsel væk! Selvom også andre deltagere mener jeg burde arbejde på at rette Rockets position, er jeg faktisk mest glad for ham, når han maser på. Han gør det netop af glæde og ingen point system skal have lov at ændre på det. Livet er og skal fortsætte med at være godt for både mig og min hund!

Vi ses derude – i hvert fald inden for landegrænsen!